Om Annika

År 1989 påbörjade jag mina studier vid Musikkonservatoriet i Köpenhamn.

Jag kommer till en fullsatt kyrka där jag ska spela ett solostycke. Jag skakade som ett asplöv under konserten. Då förstod jag att jag måste arbeta med mina nerver eller sluta spela fagott.

Det blev startskottet för mig att fördjupa mig i mental träning, som varit ett stort intresse för mig nu i över 30 år!

Brinner för att skapa insikt bland unga musiker

Jag arbetar som solofagottist i Malmö Symfoniorkester, tidigare anställningar är i Gävle Symfoniorkester och Malmö Opera. Sedan 2009 undervisar jag i fagott och kammarmusik vid Musikhögskolan i Malmö.

Jag brinner för att skapa insikt bland unga musiker om hur stor vikten är att träna mentalt i kombination med den undervisning de redan har. Hur du/vi tänker påverkar hela ditt liv- när vi ser att vi kan välja våra tankar öppnas nya vägar. Det är en förmån för mig att sedan starten på 2018 hjälpa klienter att stärka den mentala närvaron som ser möjligheter framför begränsningar. Skapa motivation och inspiration som styrker prestationen och den dagliga övningen.

Tack vare beviljat bidrag från Lunds Universitet till pedagogiskt utvecklingsarbete kan jag hålla kurser i mental träning genom coaching på Malmö Musikhögskola.

Annika Fredriksson samarbetar med Artist- och Musikerhälsan.

Kommande samarbete med  https://stage.one 

Sommar kurs 2024

Mental träning för musiker

i samarbete med Artist-& Musikerhälsan, Östra Rönneholmsvägen 9B, Malmö

25-27 juli kl 10-15, engelska

Mer information kommer snart!