Vad klienter säger

Referenser

”Jag har blivit medveten om hur mentala övningar kan hjälpa mig som musiker och vilka övningar som hjälper i vilken situation. Jag är nöjd med öppenheten, nyfikenheten och sympatin från både lärare och elever på kursen, och att att vi kan gå denna kurs. 😊 Jag hade önskat det hade varit utrymme för individuella problem och att kursen var längre.”

MHM Ariadna kontrabas, kursdeltagare🇸🇪

”Från kursen har jag fått nya verktyg och jag tror det kommer vara användbart! Jag gillade att vi pratade om många olika saker och även meditationen, som var starten vid varje session. Tack för ditt engagemang och vänlighet.”

MHM Sofia fagott, kursdeltagare 🇮🇹

Referenser, Vad mina klienter säger, Musikercoach Annika Fredriksson

”Med kursen har jag börjat tänka på ett snällare sätt och jag har blivit medveten om problem, som jag trodde var diffusa, men som faktiskt är tydliga. Jag är nöjd med de öppna och fria diskussionerna och jag har lärt mig att jag inte måste ha en sådan hård inställning till min övning och mig själv. Att vara mjukare hjälper min utveckling mycket mer.”

MHM Josefin piano, kursdeltagare 🇸🇪

”Jag upplever att jag hittat ett lugn i min ovisshet. Det känns inte lika läskigt att låta saker och ting ta sin tid. Jag gillade balansen i kursen och är nöjd med att mitt tankesätt blivit utmanat på ett både bekvämt och obekvämt sätt.”

MHM Jacob slagverk, kursdeltagare 🇸🇪

”Jag har startat med nya vanor som kan vara till hjälp för mig i framtiden för att hålla mitt sinne klart. Avslappningstekniker fungerar för mig, jag gillade ljus meditationen. Tack så mycket för att utbildning ges i ämnet, kursen är välstrukturerad och användbar.”

MHM Jorge cello, kursdeltagare 🇪🇸

Referenser, Vad mina klienter säger, Musikercoach Annika Fredriksson

”Jag har uppnått tacksamhet, bättre övning och jag är mer avslappnad. Det känns som att jag nu har mer tid än innan kursen. Denna kurs bör ingå som huvudämne i utbildningen.”

MHM Student, kursdeltagare

”Genom dagboken upptäckte jag att jag gör många bra saker och att jag har många saker att vara tacksam för. Kursen öppnar upp våra sinnen och jag är särskilt glad över att jag lärt mig metoder för att behålla fokus när jag spelar. Jag skulle gärna gå kursen igen.”

MHM Toto, kursdeltagare

”Coaching samarbetet var mycket effektivt, särskilt med det självförtroende jag uppnådde under sessionen. Jag har lärt mig att vara avslappnad och njuta av situationen, även under stress eller ångest. Jag fick en otrolig upplevelse av att arbeta med Annika. Jag känner mig mer fokuserad på mina mål och mycket mer säker på mig själv som artist.”

Halel oboe, individuell coachning 🇮🇱

”Jag har lärt mig att jag kan ha tålamod, även när jag har ett stort driv framåt. Jag har kunnat hantera en stressig situation när jag såg det ur ett nytt perspektiv. Med coachningen tar jag med mig perspektiv tagandet, särskilt när jag pushar mig själv- vem är det jag jämför mig med egentligen? Jag är jättenöjd med coachningen!

Yassal Sundman, individuell coachning🇺🇸

”Genom coaching har jag kommit flera lager djupare i förståelsen av mig själv och kan i pressade situationer
hysa större tillit till min förmåga och handla enligt min plan.
Jag känner mig trygg under coachingen och sessionerna driver min personliga utveckling framåt.”
Henning Fredriksson cello, individuell coachning 🇸🇪

”Jag har lyckats vända en dålig cirkel och komma ut starkare. Nu har jag mer tro på att jag klarar av att komma vidare i mitt arbete med mig själv, både som musiker och människa.
Jag är speciellt nöjd med flexibiliteten att kunna ses online.”
Student vid musikhögskola i Belgien, individuell coachning 🇸🇪

”Jag har känt mig trygg i samtalen med dig, du har genom god vägledning fått mig att öppna upp både i skratt och djupare tankar. Tack!”

Martin Söderlund GWO, individuell coachning 🇸🇪

”Jag har blivit lugnare och det speglas i min övning. När jag blir stressad kan jag lättare fånga upp mig själv. För mig var det bättre att ses IRL än på zoom. Jag ska fortsätta skriva för att hålla processen levande framöver”

Lina Cavanna viola, individuell coachning 🇸🇪

”Jag har blivit tydligare med mina mål och jag försöker se målen i mindre delar istället för långt borta/ouppnåeligt. Det här är en kurs som alla musiker borde gå. En viktig del av att vara musiker är att må bra i den stress som jobbet kan innebära. Tack för en jättefin kurs.”
MHM Operasångare, deltog i kurs 🇸🇪

”Under kursens gång har den öppna dialogen varit insiktsfull för mig. Jag kände mig trygg och säker i gruppen och vi hade många värdefulla stunder tillsammans. Tack så mycket!”

MHM Thaïs J, kursdeltagare 🇫🇷

”Det har varit underbart att känna mig mer och mer befriad genom coaching och att få en mer relistisk och sund uppfattning om mig själv. Jag kände mig förstådd och trygg med att dela det jag varit med om.”

Flöjt, individuell coachning 🇸🇪

”Det här har varit den mest ögonöppnande kursen jag har gått. Det har gett mig många verktyg för att må bättre, spela bättre, hålla fokus och kontrollera mitt emotionella jag. Jag har också lärt mig mycket om hur mitt sinne fungerar. Detta är en av höjdpunkterna i år och min tid i Malmö.”

MHM Oskari, kursdeltagare 🇫🇮

Referenser, Vad mina klienter säger, Musikercoach Annika Fredriksson

”Jag har fått ett nytt perspektiv på svårigheter och spänningar jag länge kämpat med. Jag är nöjd med att samtalen hade ett större djup än jag föreställt mig. Stort tack för din kloka vägledning i samtalen”

Pia, individuell coaching 🇸🇪

”Mental träning är mycket viktigt! Jag har många gånger erfarit att det inte spelar någon roll hur många timmar jag nöter skalor och etyder eller analyserar struktur och harmonik om jag inte är närvarande eller vet vad jag har för mål med min övning. Den här kursen önskar jag man kunde gå löpande under sin utbildning.”

MHM Cellostudent, kursdeltagare 🇸🇪

Thank you for very valuable coaching!
I have been able to meet my feelings of nervousness while performing and have discovered new ways of practising being confident and brave which will help me develop as a musician.
I had my ‘beting’ today and I feel like the things we have worked on, being brave, present, finding joy and practising confidence have really made a difference and it gives me a lot of motivation for the future!
Musiker, individuell coaching 🇬🇷

”Great opportunity to learn more about yourself and how to improve playing without practicing the instrument. Also very useful knowledge outside music education.”

MHM Pauls Gendrikovs, kursdeltagare 🇱🇻

”I´m so grateful for the coaching during this difficult time in my life.
I reached my goal that was to be more focused and relaxed. Through coaching I have released tensions and now I feel more free practicing the violin and in general.”

DKDM Copenhagen E.S, individuell coaching 🇷🇺

”En stor grej för mig var att i de olika meditations övningarna våga öppna den annars så igenbommade dörren till olika framtidsscenarios. Jag har blivit bättre på att byta ut ”måste” mot ”vill”, vilket gjort mig mer produktiv men framförallt mindre ångestfylld.”

MHM Ebba, kursdeltagare 🇸🇪

”After this course I believe more in my self.”

MHM Evdoxia Metso cello, kursdeltagare 🇬🇷

”Av dig har jag lärt att jag inte kan ändra på andra människor, men jag kan ändra på mina egna tankar om dem.”

MHM Student, kursdeltagare 🇸🇪

”Annikas skicklighet när det gäller att samla ihop alla tankar och trådar var en stor hjälp för mig. Hennes öppna och varma personlighet måste också nämnas som ett stort plus!
Min upplevelse att bli coachad är väldigt positiv och lärorik och speciellt slutet, som en Aha-upplevelse. Stort tack!”

Violast, Malmö Symfoniorkester 🇸🇪

”Samtalen med dig har gett mig mycket möjlighet till reflektion och inte minst värdefulla insikter kring tanke- och förhållningssätt om hur jag ser på mig själv och flertalet av mina vanor, särskilt dem som inte alls är till nytta för mig. Våra samtal har gett mig flera nya insikter om vilken inställning jag behöver ha istället, mycket värdefullt och flera av insikterna bär jag fortsatt med mig och hjälpt mig med flera viktiga vardagssituationer.
Jag har känt mig ytterst respekterad och lyssnad på, på ett mycket fördomsfritt sätt. Du har gett mig utrymme men samtidigt fångat upp vad som varit viktigt och utmanat mitt tankesätt.”
U.M. individuell coachning 🇸🇪

”Allt vi har gjort på kursen har varit av stort värde för mig men speciellt den guidade meditationen. Jag gillade också övningen när vi visualiserade vårt framtida jag, jag lärde mig mycket av det. Tack för en fantastisk kurs! Den har förändrat mitt liv.”

MHM Charlotte Naden fagott, kursdeltagare 🇳🇿

”Jag mår bra av att reflektera och titta på mig själv ur olika perspektiv. Jag är särskild nöjd med Annikas intresse och engagemang. Tack för fina sessioner!”

Greta Högberg, ICF Coach ACC, individuell coaching 🇸🇪

”Kursen har hjälpt mig att hitta balans. Jag känner mig lugnare som person. Jag är nöjd, stort tack!”

MHM Lina Cavanna viola, kursdeltagare 🇸🇪

”Jag har lärt mig hur jag kan arbeta systematiskt mot det jag vill genom att ta mindre uppnåbara steg. Kursen har hjälpt mig att må bra och att vara grundad.”

MHM Amalie Malmgren Asmild, kursdeltagare 🇸🇪

”På kursen får man lära sig hur man fungerar mentalt och får strategier för att kunna påverka det. Ta ansvar och styra istället för att åka med. Jag har lärt mig att komma åt det jag vill inom mig i många fler situationer. Acceptans är mitt bästa vapen. Tack!”

MHM Ella, kursdeltagare 🇸🇪

”Jag har lärt att jag kan mer än vad jag tror att jag kan. Också att de hinder som jag har mest är mentala hinder, och de kan jag arbeta med! Innan har det känts omöjligt, men nu har jag samlat en liten mental verktygslåda att använda. Jag skulle vilja ha mer såna här lektioner nästa termin också.”

MHM Student, kursdeltagare 🇸🇪

”Jag har lärt mig att accepterar mig själv, även när jag inte når så långt som jag vill. Jag har blivit bättre på att hantera provspelningar. 

Tack för din hjälp!”

Koninklijk Conservtorium Brussels, David Silva flute 🇵🇹

”I really liked the atmosphere and the people in the group and it helped me open up. If I would tell someone about the course I would say that it is a good way of learning about yourself, your limits and how to exceed them. And I would definitely say that they would be more motivated than before the course.”

MHM Fanni, kursdeltagare 🇭🇺

Referenser, Vad mina klienter säger, Musikercoach Annika Fredriksson

”I realized that a lot of things we talked about were already in my thoughts, but I needed further external encouragements and reminders to look inside me and take out what needed.”

Lena piano, individuell coaching 🇮🇹

”Jag har lärt mig att jag behöver släppa saker som är utom min kontroll. Det gör i sin tur att jag slappnar av mer och kan koncentrera mig bättre. Tack för att du höll kursen under hösten och att jag fick vara med!”

MHM Student, kursdeltagare 🇸🇪

Referenser, Musik Coach Annika Fredriksson

”Jag har aldrig varit på något sånt här och känner att allt jag fått här är bara positivt”

MHM Student, kursdeltagare 🇸🇪

”Spännande. Lärorikt. Användbart för alla.”

MHM Student, kursdeltagare 🇸🇪

Referenser, Vad mina klienter säger, Musikercoach Annika Fredriksson

”Jag nådde mitt mål. Stämningen var öppen och bekväm. Bäst är att Annika är insatt i situationen att vara musiker.”

Frilans musiker, individuell coaching 🇸🇪

”At det har åbnet op for nye måder at taenke håndtere forskellige aspekter af livet.”

MHM Student, kursdeltagare 🇩🇰

”Coachningen har väckt ett intresse för personlig utveckling”

Individuell coachning av Klient inom annat yrke 🇸🇪

”Hjälper dig bygga upp din inre motivation och förstå sig själv bättre. Nyttigt och viktigt inom alla områden i livet.”

MHM Student, kursdeltagare 🇸🇪

”Allt som vi har pratat om och alla övningar vi gjort kommer jag kunna använda i framtiden. Jag gillar också meditationsstunderna.”

MHM Student, kursdeltagare 🇸🇪

”Riktigt fin kurs. Interaktionen mellan lärare och deltagare var riktigt spännande!”

MHM Student, kursdeltagare 🇩🇰

”En kurs som lär dig fokusera på bra saker och sen hjälper dig mot dina mål”

MHM Student, kursdeltagare 🇸🇪

Referenser, Vad mina klienter säger, Musikercoach Annika Fredriksson

”The possibility of sharing my thoughts and experiences was a relief and it helped to get rid of stress and doubts that I had. It was comforting to express my feelings towards someone who has experience in these affairs.”

Eric Ortiz clarinet, individuell coaching 🇪🇸

”Det var inte riktigt vad jag förväntade mig från början men gav något annat som är ännu viktigare för min utveckling.”

MHM Student, kursdeltagare 🇸🇪

” Innan var det inte så tydligt för mig själv att jag inte respekterade mitt eget musikaliska arbete som frilansande sångare/kompositör. Jag längtade efter att få den bekräftelsen utifrån, men hade hoppat över att respektera det själv i första hand.
Jag har lärt mig att ta det lite lugnare och att stegvis närma mig mina mål snarare än att försöka nå något som känns onåbart. Jag har också lärt mig vikten av att fråga/ta hjälp av andra för att komma vidare om jag själv sitter fast. Jag försöker också minnas det som vi oftast pratade om: ”vilken skillnad hade det gjort för dig?”. Det har satt sig!
Tack Annika! Det har varit väldigt lärorikt att prata med dig”
Frances mezzo sopran, individuell coachning 🇸🇪

Referenser, Vad mina klienter säger, Musikercoach Annika Fredriksson

”Jag tycker det är viktigt att som musiker få möjlighet att gå en sådan här kurs. Det var intressant och kul att skriva brev till mig själv, det kommer om ett år att bära frukt när jag får brevet tillbaka.”

MHM Joanna Denise Cordoano fagott, kursdeltagare 🇮🇹

”Mental träning är superviktigt. På kursen pratar vi om svårigheter vi normalt inte pratar om och vi arbetar med dessa svårigheter. Den här utbildningen borde ges i tidig ålder.”

MHM Mario Morueta, kursdeltagare 🇪🇸

”Jag har förbättrat min viljestyrka när jag känner mig omotiverad och jag har lärt mig att jag kan mer än vad jag tror att jag kan. Jag kände mig trygg och förstådd vid varje session. Jag kunde prata om allt, även om det jag inte kunnat dela med andra tidigare. Jag är så glad att jag fick denna fantastiska möjlighet.”

Maria Regiosa oboe, individuell coaching 🇪🇸

”Inspirerande kurs som får dig att omvärdera ditt förhållande till dig själv och ditt instrument på ett hälsosamt sätt! Tack Annika för det viktiga arbete du gör!”

MHM Elsi, kursdeltagare 🇫🇮

”Det bästa med kursen har varit alla diskussioner och att få tänka och dela med sig och att det då känns som att det inte finns några ”fel” svar.”

MHM Jim Base, kursdeltagare 🇸🇪

”Jag känner att jag både blev avslappnad i musklerna och i tankarna av att följa träningsprogrammet. Det ger mig ett inre lugn.”

MHM Michael Nyberg, kursdeltagare 🇸🇪

Referenser, Musik Coach Annika Fredriksson
   ”I have learned that I am glad that me is me and there are a lot of values in me that I did not notice until now. Mental training should be introduced for every class, step by step. When I tell someone about the course I will say that it is a course where you can arrange your thoughts, where you can see that not only you are fighting with this kind of unconfidence”
MHM Loreta, kursdeltagare 🇲🇩

Referenser, Musik Coach Annika Fredriksson

”I really appreciate the opportunity of being part of this fantastic course. It should be a main course! Thanks very much Annika.”

MHM Maria Regiosa oboe, kursdeltagare 🇪🇸

”Jag tror att alla behöver få redskap att hantera sin prestationsångest, vilket det kan vara mycket av i inom detta yrke. Kursen är praktisk och konkret och ger tillgång till olika verktyg inom mental träning/ avslappning/ stresshantering. Jag har insett vikten av avslappningsövningar inför en nervös situation. För mig är den insikten väldigt betydande.”

MHM Ella, kursdeltagare 🇸🇪

”Tack för all hjälp och jag tycker verkligen det har varit av stort värde att jobba med dig och coachningen! Jag märker redan att det gett resultat både i vardagen och övandet, känns verkligen jätteskönt att kunna spela mer avslappnat och hålla fokus uppe.”

Musiker, individuell coaching 🇸🇪

”Jag hade ett behov av mental träning när jag sökte kursen trots att jag inte riktigt visste vad det var. Nu har jag fått verktyg och insikt i mental träning som gör att jag kan jobba vidare med det själv.”

MHM Student, deltog i kurs 🇸🇪

”Att öppna upp sig själv för känslor, tankar och möjligheter. Tankesättet-sitt bästa jag.”

MHM Student, kursdeltagare 🇸🇪

” Kursen hjälper dig att nå dina mål”

MHM Student, kursdeltagare 🇸🇪

Referenser, Vad mina klienter säger, Musikercoach Annika Fredriksson

” Riktigt bra! Gå den! Den ger dig super motivation och verktyg till att förändra ditt liv till det bättre!”

MHM Student, kursdeltagare 🇸🇪

”Annika är förstående, lyssnar bra och tänker utanför boxen. Det har varit en positiv och stärkande upplevelse.”

Musiker, individuell coaching 🇸🇪

”Kursen hjälper en att hitta tankemönster man kanske inte helt är medveten om.”

MHM Student, kursdeltagare 🇸🇪

”That makes you think your life from another perspective, it gives you new ideas”

MHM Student, kursdeltagare 🇫🇮

”Jag har fått en klarare bild på vad jag vill och vad som hindrar mig.”

MHM Student, kursdeltagare 🇸🇪

”Man får verktyg till att förbättra sin prestation och får insyn i hur man fungerar”

MHM Student, kursdeltagare 🇸🇪

Referenser, Annika Fredriksson, musik coach

”Coachningen fick mig att ifrågasätta, inse och acceptera så många delar i mig och också ta mig framåt. Jag har blivit väldigt hjälpt i att ha Annika i ryggen i livets och min hjärnas alla utmaningar. Hon snappade upp mina värdeord och ledde mig alltid tillbaka till vad som var viktigt för mig i samtalet.”

Loviza Adolfsson, individuell coaching 🇸🇪